گوسفند نژاد شاروله ( معرفی و مشخصات ظاهری)
گوسفند نژاد شاروله در سراسر کشور فرانسه یافت می شود و پرورش این نژاد به دلیل داشتن صفات مادری مطلوب و کیفیت تولید گوشت در کشورهای دیگر نیز گسترش یافته است.
معرفی گوسفند نژاد شاروله
گوسفند نژاد شاروله در سراسر کشور فرانسه یافت می شود و پرورش گوسفند نژاد شاروله به دلیل داشتن صفات مادری مطلوب و کیفیت تولید گوشت، در کشورهای دیگر نیز گسترش یافته است. این نژاد به صورت آزاد و نیمه آزاد پرورش می یابد. جفت گیری گوسفند نژاد شاروله در اوایل پاییز صورت می گیرد. گوسفند نژاد شاروله میتواند بره های خود را در مراتع پرورش دهد. بلوغ زودرس، چند قلوزایی مطلوب و توانایی تولید شیر کافی برای پرورش بره ها از دیگر صفات مثبت این نژاد به شمار می آید. در این نژاد حدود 80 درصد از بره های دوقلو در کنار یکدیگر پرورش می یابند. سرعت رشد بالا در این نژاد به پرورش دهندگان کمک می کند تا بره های سنگین تر با لاشه هایی بدون چربی اضافه داشته باشند. این نژاد جزو نژادهای برتر دنیا در تولید گوشت می باشد. صفات مطلوب تولید گوشت در این نژاد موجب گسترش استفاده از قوچ نژاد شاروله در ایجاد نژاد های دورگه در سطح ملی و بین المللی می گردد. در حال حاضر واردات قوچ نژاد شاروله در بیش از 20 کشور جهان انجام می شود. معمولاً این نژاد حدود 40 تا 50 درصد از صادرات ژنتیکی گوسفند را در فرانسه به خود اختصاص می دهد.

سرعت رشد بالا در گوسفند نژاد شاروله به پرورش دهندگان کمک می کند تا بره های سنگین تر با لاشه هایی بدون چربی اضافه داشته باشند.
دلایل انتخاب گوسفند نژاد شاروله
از جمله اهداف انتخاب ژنتیکی این نژاد حفظ و بهبود صفات مرتبط با تولید گوشت ( رشد، ساختار بدن، کیفیت لاشه و پرواربندی )، حفظ خصوصیات و صفات مادری ( بلوغ زودرس، باروری، چندقلوزایی و توانایی تولید شیر ) آنها بوده که برای یک نژاد گوشتی قابل توجه است. تکثیر پایه پدری این نژاد در فرانسه یا سایر کشورها می تواند به صورت طبیعی یا از طریق تلقیح مصنوعی دام ها انجام شود.
برخی از دلایل مشهور بودن و محبوبیت گوسفند شاروله به شرح زیر می باشد:
- سهولت در بره زایی نژاد شاروله موجب کاهش استرس حاصل از بره زایی در بره و میش ها می شود که این امر منجر به بهبود مصرف شیر در بره ها می گردد.
- به دلیل مقاوت و سهولت در نگهداری، این نژاد برای پرورش در خارج از دامداری (فضای باز) نیز مناسب می باشد.
- به دلیل رشد سریع بره ها، دوره پرورش در این نژاد کوتاه تر است.
- در زمان کشتار، بره های این نژاد دارای وزن مناسب و عاری از چربی اضافه هستند.
- این نژاد دارای کیفیت لاشه و درصد لاشه مطلوبی می باشد.
- با استفاده از این نژاد می توان میش های جایگزین با کیفیت عالی تولید کرد.

گوسفند نژاد شاروله می تواند بره های خود را در مراتع پرورش دهد. بلوغ زودرس، چند قلوزایی مطلوب و توانایی تولید شیر کافی برای پرورش بره ها از صفات مثبت این نژاد به شمار می آید.

جدول مشخصات و ویژگی های گوسفند نژاد شاروله
متن پاراگراف
برای بهبود عملکرد دامداری از خدمات افراد متخصص استفاده کنید
مشاهده اطلاعات انواع خوراک دام سبک دستچین: کنسانتره گوسفند و بز پرواری ، کنسانتره عمومی گوسفند و بز ، کنسانتره میش و بز شیرده ، کنسانتره میش و بز آبستن سنگین ، کنسانتره استارتر بره و بزغاله ، کنسانتره فلاشینگ مخصوص زمان جفت گیری گوسفند و بز