صنعت گاوداری 6 و تجربه های کاربردی مفید. بیماری جسم سخت در گاوداری (تکه های پلاستیک). پاک کردن موهای پستان به حفظ سلامت گاوها و عاری بودن شیر از آلاینده ها کمک می کند. دوره خشکی گاو بر تولید و نرخ حذف اثرگذار است. تمامی بیماری های دامی به آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهند. سیلو را زود باز نکنید. کمک به گوساله های گوشتی برای داشتن بهترین آغاز.
بیماری جسم سخت در گاوداری (تکه های پلاستیک)
بیماری جسم سخت در مزارع پرورش گاو شیری کمتر معمول است. گاودارها می توانند از مگنت شکمبه استفاده کنند و با کمی خوش شانسی مشکل حل می شود ولی یک شکل جدید از بیماری جسم سخت توسط تکه های پلاستیک به یک پدیده رایج تبدیل شده است.
یک دانشجوی دکتری در دانشگاه ویرجینیا تک آمریکا این وضعیت را بیماری جسم نرم نامید زیرا پلاستیک راه خود را به جیره گاوهای شیری پیدا می کند. بیش از 80 درصد از اجسام خارجی یافت شده در دام ها پلاستیک هستند. تکه های پلاستیک در یکدیگر گره می خورند و باعث بی اشتهایی، سؤ هاضمه (دل درد)، بی آبی، کاهش وزن و کاهش تولید می شوند.
فلزات سنگین در اغلب موارد به عنوان تثبیت کننده در ساخت پلاستیک ها استفاده می شوند. برخی از مشکلات ناشی از بیماری جسم نرم، خونریزی و وارد شدن آسیبب به بافت ها و کبد می باشند. برای بیرون آوردن پلاستیک ها، گاوها باید جراحی شوند. در حال حاضر هیچ راه حل ساده و بدون جراحی برای حل این مشکل وجود ندارد. بهترین راه برای جلوگیری از این مشکل، مشاهده دقیق در طی خوراک دهی و دور ریختن پلاستیک ها می باشد.
پاک کردن موهای پستان به حفظ سلامت گاوها و عاری بودن شیر از آلاینده ها کمک می کند.
گاوداری ها به خاطر حفظ مشتری ها سخت تلاش می کنند تا محصول عاری از عوامل بیماری زا تولید کنند. هنگامی که مسئله کیفیت شیر مطرح می شود، هر عامل کوچکی از تعویض بستر تا ضدعفونی سیستم شیردوشی اهمیت پیدا می کند. گاودارها اقدامات احتیاطی زیادی در جهت پیشگیری از ورم پستان انجام می دهند. ورم پستان بیماری است که نه تنها بر دام بلکه بر کیفیت شیر تأثیرگذار است.
تمیزی پستان می تواند بر بر احتمال بروز ورم پستان و شمار سلول بدنی (scc) تأثیر گذارد زیرا بین سلامت پستان گاو و نمره بهداشت پا و عوامل بیماری زا در پستان همبستگی مثبت وجود دارد.
به گاودارها توصیه می شود که برای به حداقل رساندن احتمال وقوع ورم پستان، موی پستان گاوها را بچینند. زیرا مواد بستر، فضولات و دیگر کثیفی ها به موی پستان می چسبند و به بروز مشکلاتی از قبیل ورم پستان و شمار سلول بدنی بالا منجر می شوند. موی پستان گاوها را علاوه بر چیدن می توان سوزاند. برای چیدن موی گاوها زمان بیشتری صرف می شود و سر و صدای ناشی از آن می تواند به گاو تنش وارد کند. سوزاندن موی پستان گاوها یک راه حل بی سرو صدا و بدون آسیب می باشد. برای سوزاندن موها، شعله پروپان را در 7.6 تا 10.6 سانتیمتری پستان به مدت 15 تا 20 ثانیه نگه دارید.
دوره خشکی گاو بر تولید و نرخ حذف اثرگذار است.
دوره خشکی به گاوها اجازه می دهد که خود را برای زایمان و برگشت به شیردهی بعدی آماده کنند، اما چه مدت زمانی برای دوره خشکی خیلی طولانی است؟ محققین متوجه شدند که اتفاقاً طول دوره خشکی می تواند سد راه موفقیت گاوها در بعد از زایمان باشد.
آنها در مطالعات خود، گاوها را بر اساس شکم رده بندی کردند و آنها را در 8 دوره متفاوت خشکی از 21 تا 100 روز قرار دادند. دوره خشکی 51 تا 60 روز، برای گاوهای شکم اول و دوم از نظر بازگشت به تولید شیر بهینه بود. گاوهایی که بعد از این مدت زمانی زایمان کردند دارای نرخ گیرایی بالاتر و روزهای باز کمتر تا آبستنی بعدی بودند و احتمال حذف آنها نیز کمتر بود. دوره خشکی 41 تا 50 روزه برای گاوهای شکم سوم یا بالاتر (در مقایسه با دوره خشکی طولانی تر یا کوتاه تر از این دامنه) به تولید شیر بیشتر منجر می شود.
حذف گاوها دلایل مختلفی از قبیل مرگ، آسیب، تولید کم، ورم پستان و تولیدمثل دارد. احتمال حذف در گاوهایی با طول دوره خشکی بسیار طولانی یا کوتاه می تواند به کاهش تولید شیر و افزایش احتمال حذف یا مشکلات تولیدمثلی منجر شود.
تمامی بیماری های دامی به آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهند
آنتی بیوتیک یک موضوع قابل بحث در بین مصرف کنندگان محصولات لبنی می باشد. با توجه به مطالعات انجام شده، 90.7 درصد از افرادی که مورد تحقیق قرار گرفته اند معتقدند که آنتی بیوتیک ها تهدیدی برای سلامت انسان می باشند.
تعدادی از محققین در مورد لزوم استفاده از آنتی بیوتیک، تحقیقات عمیق تری انجام دادند. آنها متوجه شدند مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک به بروز اسهال در گوساله ها منجر می شود. محققان عنوان کردند که اسهال در گوساله ها می تواند در اثر گونه ای از عوامل بیماری زای متفاوت از جمله باکتری ها، ویروس ها و پروتئاز رخ دهد.
آنها 72 نمونه از مدفوع گوساله های پیش از شیرگیری مبتلا به اسهال را جمع آوری کردند، نمونه ها نشان دادند که گونه های متفاوتی از عوامل بیماری زا، می توانند باعث بروز اسهال شوند، (نمودار) که از بین آنها فقط 33 درصد قابل درمان هستند، زیرا آنتی بیوتیک ها بیماری های ناشی از عوامل ویروسی، پروتئاز یا انگل ها را درمان نمی کنند. درمان آنتی بیوتیک غیرضروری می تواند به ایجاد مقاومت باکتریایی و دید نامطلوب نسبت به درمان در عوام منجر شود.
سیلو را زود باز نکنید
گاودارها علوفه ذرت و لگوم و گراس را به منظور تهیه هیلاژ برداشت می کنند و بسیار اهمیت دارد که بهترین کیفیت را برای گاوها فراهم کنند. انجام اقداماتی خاص در جهت کسب بهترین نتیجه از علوفه سیلو شده ذرت توصیه شده است:
در درجه اول، به گاودارها توصیه می شود که تا زمان آغاز سال جدید برای خوراندن علوفه سیلوی برداشت شده فصل صبر کنند. نشاسته قابل دسترس دانه های ذرت تا ماههای بعد از پر کردن سیلو افزایش خواهند یافت. تخمیر در علوفه سیلو شده با نمره فرآوری بالاتر دانه آن زودتر آغاز می شود. اگر گاودارها نتوانند تا یک سال دیگر صبر کنند، حداقل باید برنامه ای تنظیم کنند که تا بهار سال بعد علوفه سیلو شده، موجود داشته باشند. کیسه های سیلو برای ذخیره سازی خوراک اضافه برای ماه های بعد می توانند سودمند باشند.
بنا بر دلایل مسائل ایمنی، سیلوهای ذوذنقه ای و توده ای نباید به ارتفاع بالاتر از تجهیزات بارگیری پر شوند. اگر بیل کامیون بارگیری به بالای سیلو نرسد، برداشت علوفه سیلو شده در ارتفاع پایین تر فرو رفتگی هایی ایجاد می کند که خطرناک است. علاوه بر آن از نمونه برداری مستقیم از داخل سیلو اجتناب کنید. بنابر دلایل ایمنی و کیفی، هنگام توزیع خوراک، عمل نمونه برداری را انجام دهید.
هنگام نمونه برداری خوراک، بهتر است که گاودارها از یک مکان چند نمونه بردارند. آنالیز طیف سنج مادون قرمز نزدیک (NIRS) برای این کار ارزان قیمت و مناسب است. هنگام ارائه دو نمونه یکسان، نتایج باید مشابه باشند. اگر مشابه نباشند، فرآیند نمونه برداری باید توسط مشاور تغذیه مجدداً بررسی شود.
کمک به گوساله های گوشتی برای داشتن بهترین آغاز
مزارع پرورش گاو شیری بدون شک بخشی از گوشت بازار (21 درصد) را تأمین می کنند. محققان عنوان کردند که بیشترین درآمد حاصل از گوشت از گاوهای گوشتی آمیخته حاصل می شود (تا گاوهای شیری خالص). روش هایی برای کسب سود بیشتر هنگام استفاده از گاوهای شیری به منظور تأمین گوشت وجود دارد. برای رقابت با گاوهای نژاد گوشتی، باید انتخاب گاوهای نر برای گوشت دنده و گوشت دارای لایه چربی انجام شود. گاوهای بالغ با شاخص ژنتیکی پایین یا گاوهایی که به طور مداوم مشکلات تلقیح دارند بهترین کاندید برای تولید گوساله های آمیخته با نژاد گوشتی می باشند.
گوساله های آمیخته همانند گوساله های شیری هنگام تولد به مراقبت های فوری نیاز دارند. آنها در 4 ساعت اول تولد به آغوز با کیفیت نیاز دارند. این گروه تحقیقاتی عنوان کردند که بی توجهی به این موضوع باعث می شود که گوساله ها مستعد ابتلا به بیماری هایی از قبیل بیماری تنفسی گاوی باشند. به طور میانگین، گوساله های مبتلا به بیماری های تنفسی، درآمد گاودار را کاهش می دهند. گاودارها با انتخاب ژنتیکی مدبرانه و مدیریت صحیح می توانند، درآمد بیشتری از برنامه آمیخته گری گاوهای گوشتی شیری حاصل کنند.