ا
ا
[rt_quote]
بروز فحلی در گاوهای شیری با تغییر فعالیت های فیزیولوژیکی، نشخوار و رفتارهای تغذیه ای همراه است. این تغییرات را می توان از طریق مشاهده مستقیم و یا با استفاده از حسگرهای خودکار به منظور شناسایی رفتارهای مربوط به فحلی، بیماری های تحت بالینی و یا لنگش و به منظور بهبود تشخیص فحلی تحت بررسی قرار داد.
[/rt_quote]
بهبود تشخیص فحلی با نظارت بر نشخوار و الگوی خوراک خوردن دست یافتنی است زیرا بروز فحلی در گاوهای شیری با تغییر فعالیت های فیزیولوژیکی، نشخوار و رفتارهای تغذیه ای همراه است. این تغییرات را می توان از طریق مشاهده مستقیم و یا با استفاده از حسگرهای خودکار به منظور شناسایی رفتارهای مربوط به فحلی، بیماری های تحت بالینی و یا لنگش تحت بررسی قرار داد. کاهش ناگهانی در میانگین زمان نشخوار روزانه و تغییر در رفتارهای تغذیه ای، نشانه های فحلی گاو یا گله هستند. همچنین نشان داده شده است که اندازه گیری ترکیبی از دو یا بیشتر از تغییرهای فیزیولوژیکی باعث بهبود نرخ تشخیص فحلی نسبت به اندازه گیری مستقل و تکی آنها می شود. اگرچه اندازه گیری مستقل نشخوار یا الگوی تغذیه ای برای بهبود تشخیص فحلی واجد اهمیت می باشد ولی اندازه گیری هر دو این معیارها تصویر کلی صحیح تری از سلامت گاو و تلقیح ارائه می دهند.
مطالعات بسیاری در ارتباط با نشخوار و شروع فحلی در گاوهای شیری انجام شده است. در یکی از تحقیقات در مورد بهبود تشخیص فحلی اعلام شد که زمان نشخوار در اولین روز فحلی، به طور متوسط 17 درصد کاهش یافت و این کاهش در گاوهای شکم اول نسبت به گاوهای بالغ بیشتر است. ارتباط بین فحلی و الگوهای تغذیه ای دارای قطعیت کمتری می باشد زیرا در مطالعات مختلف تأثیر فحلی بر ماده خشک مصرفی دارای نتایج متفاوت و ضد و نقیضی بوده است. در ضمن، هم نشخوار و هم رفتار خوراک خوردن گاو می توانند تحت تأثیر عواملی قرار بگیرند که به فحلی مربوط نمی شوند مانند نوع جیره، کیفیت علوفه و گرمای محیط و مانند اینها.
بهبود تشخیص فحلی با نظارت بر نشخوار و خوراک خوردن گاو
در سال 2010 تا 2011 یکی از دانشگاه های آلمان تحقیقی روی ارتباط بین زمان نشخوار و رفتار خوراک خوردن گاو با فحلی در گاوهای شیری را انجام داد. گاوهای مزرعه تحقیقاتی دولتی آلمان از نظر نشخوار، مصرف خوراک دام و فحلی در چهار تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفتند. فحلی گاوها از طریق مشاهده علائم و یا با استفاده از دستگاه های کمک فحلی تشخیص داده می شد و تشخیص آبستنی 40 روز بعد از تلقیح مصنوعی مورد بررسی قرار می گرفت.
در آنالیز تنها از تاریخ تائید آبستنی بعد از تلقیح استفاده می شد تا تأخیر ناشناخته بین تخمک گذاری و تلقیح و روز تلقیح کاهش یابد. یک روز قبل از تلقیح، مصرف خوراک کمتر و تعداد دفعات خوراک خوردن بالاتر بود ولی در روز تلقیح به شدت کاهش یافته بود. مدت زمان نشخوار 30 ساعت قبل از فحلی کاهش یافته بود و کاهش عمده در ساعات اولیه روز قبل از تلقیح بود. کلیه تحقیقات فایده کنترل بر روی، هم الگوی خوراک خوردن و هم نشخوار گاو را با یکدیگر مورد تائید قرار می دهند تا تشخیص فحلی با دقت بیشتری انجام شود با این مقصود که حاصل تحقیق به بهبود تشخیص فحلی ختم شود.
بهبود تشخیص فحلی و بهترین زمان تلقیح
فحل یابی یکی از مهمترین بخش های موفقیت در برنامه تولیدمثلی می باشد و تلقیح باید در زمانی انجام شود که اسپرم زنده با اووسیت ملاقات کند. در یکی از تحقیقات مهم دامپزشکی گزارش شد که با استفاده از سامانه های نظارت بر گاو و به محض مشاهده علائم فحلی و ترجیحاً قبل از آزاد شدن اووسیت، تلقیح باید صورت گیرد.
اگر گاوها به احتمال زیاد در انتهای فحلی و نه در آغاز آن، تلقیح شوند، آبستن می گردند. بنابراین پرورش دهندگان گاو شیری که از دستگاه های نظارتی برای تشخیص فحلی استفاده می کنند تلقیح را با تأخیر 8 تا 20 ساعته بعد از دریافت علائم کاهش زمان نشخوار و خوراک خوردن انجام می دهند. به خاطر داشته باشید که هر سامانه تشخیص فحلی دارای گزارش و نحوه اندازه گیری متفاوتی می باشد. بنابراین، پرورش دهندگان گاو شیری باید با فروشندگان در تماس باشند تا بتوانند نحوه تفسیر اطلاعات به صورت صحیح جهت زمان بهینه تلقیح را به درستی فرا بگیرند.
اگر گاوها به احتمال زیاد در انتهای فحلی و نه در آغاز آن، تلقیح شوند، آبستن می گردند. بنابراین پرورش دهندگان گاو شیری که از دستگاه های نظارتی برای تشخیص فحلی استفاده می کنند تلقیح را با تأخیر 8 تا 20 ساعته بعد از دریافت علائم کاهش زمان نشخوار و خوراک خوردن انجام می دهند.
تشخیص بیماری ها
از اطلاعات مربوط به نشخوار و خوراک خوردن گاو می توان برای تشخیص طیفی از بیماری ها که به طور بالقوه روی باروری تأثیر گذارند، استفاده نمود. بیماری هایی مانند لنگش، کتوز، پنومونی، اسیدوز شکمبه و جابه جایی شیردان همگی بیماری هایی هستند که می توان با نظارت بر نشخوار خوراک دام به وجود آنها پی برد.
یک علامت فیزیولوژیکی به تنهایی نمی تواند بیانگر بروز یک بیماری باشد ولی اطلاعات مربوط به چند پارامتر با یکدیگر می تواند هشداری برای بروز یک بیماری تحت بالینی در دام باشد و در نتیجه آنها بتوانند سریع اقدام کنند و هزینه های درمان و کاهش تولید کمتر را کاهش دهند و این دید را به دامداران بدهد که با یک تغییر می توانند روی کل گله تأثیر بگذارند.
بهبود تشخیص فحلی با نظارت بر نشخوار و خوراک خوردن گاو
انتخاب یک سامانه نظارتی برای بهبود تشخیص فحلی
طیف وسیعی از حسگرها و سامانه ها برای نظارت بر نشخوار، الگوهای خوراک خوردن و فعالیت گاو در جهت بهبود تشخیص فحلی گاو ها موجود می باشد. پرورش دهندگان گاو شیری باید سامانه ای را انتخاب کنند که با اهداف آنها مطابقت داشته باشد. این دستگاه ها و حسگرها باید به صورتی باشند که اطلاعاتشان را بتوان از راه دور به کامپیوتر یا تلفن های هوشمند منتقل کنند و امکان رسم نمودار برای اطلاعات وجود داشته باشد. تغییراتی که در زمان فحلی، در نشخوار و مصرف خوراک دام ایجاد می شود ناشی از بی قراری دام ها است که به عنوان شاخصی برای تلقیح در نظر گرفته می شود. کنترل همزمان این علائم و سایر علائم فیزیولوژیکی اطلاعات ارزشمندی را فراهم می کنند و باعث می شود پرورش دهندگان گاو شیری بتوانند تصمیمات صحیح تری برای گاوداری خود بگیرند.
تأثیر جمع آوری اطلاعات در باره نشخوار و الگوهای خوراک خوردن گاو ها می تواند باعث بهبود تشخیص فحلی، افزایش نرخ آبستنی، افزایش بازدهی و در کل بهبود سلامتی گله باشد.
خوراک دام سنگین: انواع کنسانتره گاو شیری ، کنسانتره گاو انتظار زایش (گاو آبستن) ، کنسانتره تلیسه (گاو غیرشیری) ، کنسانتره گاو خشک ، کنسانتره گوساله پرواری ، کنسانتره استارتر گوساله
خوراک دام سبک: کنسانتره گوسفند پرواری ، کنسانتره عمومی گوسفند ، کنسانتره میش شیرده ، کنسانتره میش آبستن سنگین ، کنسانتره فلاشینگ گوسفند ، کنسانتره استارتر بره و بزغاله
برای مشاهده قیمت خوراک دام و خرید خوراک دام از کارخانه تولید خوراک دام (اینجا کلیک کنید)
منبع: نشریه صنعت گاو شیری ، هوردز دیری من (شرکت تعاونی وحدت)
شما باید کاملاً در جهت کاهش عوامل ایجاد نفخ شکمبه ای تلاش کنید. چرای گاو با شبدر یا یونجه تازه باعث بروز نفخ شکم گاو از بهار تا پائیز می شود. نفخ در گوساله هایی که شکمبه آنها کامل رشد نکرده است رایج تر است زیرا دوازدهه آنها در اثر گاز یا مایعات متورم می شود. کلیپ آموزشی جهت کنترل نفخ شکم گوساله و پیشگیری از تلف شدن گوساله در فرآیند پرورش گوساله. لطفاً با نظرات خود از ما حمایت کرده و سبب دلگرمی ما شوید.
فیلم کوتاه بازدید از یک گاوداری تمام اتوماتیک در آمریکا . در این بازدید با قسمتهای مختلف یک گاوداری تمام اتوماتیک شامل شیردوشی تمام اتوماتیک، حمل شیر، محل استراحت گاوهای شیرده و تغذیه گاو شیرده آشنا شوید.
فیلم بازدید مجازی از قسمتهای مختلف یک گاوداری متوسط شیری در کشور هلند . این فیلم قسمتهای مختلف یک گاوداری شامل بهاربندها، گوساله دانی، انبار سیلوی ذرت و سایر قسمتهای این گاوداری را نشان می دهد.
مراحل شیردوشی در گاوداری . در این ویدیو با مراحل شیردوشی در گاوداری صنعتی شیری شامل: ضدعفونی پستان گاو قبل از دوشش ، دوشیدن مکانیزه گاو ، تمیز کردن پستان گاو بعد از دوشش و … آشنا می شوید.
فیلم آموزشی آشنایی با علائم ظاهری ورم پستان گاو شیری . علائم ظاهری ورم پستان در شرایطی که آلودگی همه پستان ها را درگیر نکرده و در تمامی مجاری منتشر نشده باشد چیست و در این صورت چه مراحلی برای درمان گاو مبتلا به ورم پستان باید طی شود؟
فیلم آموزشی در باره ابتلا به ورم پستان گاو شیری . یکی از مشکلاتی که اغلب افرادی که به پرورش گاو شیری اشتغال دارند مشکل بیماری ورم پستان در گاو شیری می باشد. در این ویدیوی کوتاه آموزشی با مکانیسم ابتلا به ورم پستان در گاو شیری آشنا شوید.
فیلم آموزشی تشخیص و درمان ورم پستان در گاو شیری . در این ویدیوی آموزشی با چگونگی تشخیص ورم پستان گاو شیری و همچنین با نحوه درمان ورم پستان گاو شیری در یک واحد پرورش گاو شیری آشنا شوید.
فیلم آموزشی شاخ سوزی گوساله تلاشی برای کمک به مدیریت بهتر گاوداری است. شاخ سوزی یک عمل ضروری برای ایمنی انسان و حیوان از سوی انجمن دامپزشکی شناخته شده است.
خارج کردن میخ از سم گاو . در یک مزرعه پرورش گاو شیری ممکن است با مواردی همچون فرو رفتن میخ به سم گاو شیری روبرو شوید. در آن صورت باید هر چه زودتر اقدام به خارج کردن میخ از سم گاو کنید تا دچار عفونت سم نشود. در این ویدیوی آموزشی ساده و کوتاه با چگونگی خارج کردن میخ از سم گاو آشنا می شوید.
سم چینی منظم در دامداری ها در کنار رعایت بهداشت عمومی دامداری راهکار مؤثری برای کنترل درماتیت انگشتی و جلوگیری از لنگش در گاوداری ها و فارم های پرورشی است.
فیلم عمل آوری سیلاژ ذرت علوفه ای شامل مراحل برداشت ذرت علوفه ای ، حمل ذرت علوفه ای ، فشرده سازی ذرت علوفه ای ، سیلو کردن ذرت علوفه ای
فیلم خلاصه شده از فرآیند جمع آوری ذرت علوفه ای ، فشرده سازی ذرت علوفه ای و پوشاندن سیلاژ ذرت.
ذرت علوفه ای بسته بندی و عمل آوری شده یا سیلوی ذرت تخمیر شده یکی از اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده خوراک دام در دامداری ها و گاوداری ها و مراکز پرورش گاو شیری است. در این ویدیوی آموزشی با چگونگی تولید سیلوی ذرت بسته بندی شده به صورت استاندارد آشنا می شوید.