خوراک دهی به گاوهای خشک
این دستورالعمل بر اساس خوراک دام بهتر و مدیریت نمره وضعیت بدنی گاو ها تنظیم شده است و با به اجرا درآوردن این دستورالعمل درمورد گاوهای خشک می توان مزایای بیشتری به دست آورد. بر این اساس هنگام خوراک دهی گاو خشک چهار موضوع باید به خاطر سپرده شود:
- مصرف مواد خشک در طی دوران زایمان حفظ گردد.
- تهیه و مصرف مواد مغذی بهینه گردد.
- نمره وضعیت بدنی گاوها حفظ گردد.
- فشارهای محیطی و اجتماعی را کاهش داده شود.
مصرف مواد خشک را می توان حفظ نمود زیرا مصرف انرژی را می توان با تنظیم دقیق و مناسب انرژی و فیبر در جیره کنترل کرد. هنگامی که مصرف ماده خشک تنظیم شد، می توان جیره را برای تأمین ۱۰۰ گرم پروتئین قابل سوخت و ساز در هر روز تنظیم نمود.
گاوهای چاق قبل از زایمان، بیشتر در معرض ناهنجاری های متابولیکی قرار می گیرند و بعد از زایمان، فراخوان چربی بیشتری دارند. توجه به تنظیم جیره در اواخر شیردهی کمک می کند تا به نمره وضعیت بدنی مناسب (۳.۵) در گاوهای ابتدای دوره خشکی برسیم.
به حداقل رساندن اتلاف مواد خوراکی
نرم افزارها به ما کمک می کنند اتلاف مواد خوراکی را دنبال کنیم. همچنین این امکان را برای ما فراهم می کنند تا خیلی سریع خطاهای تغذیه ای و مشکلات مصرف خوراک دام را تشخیص دهیم و آنها را اصلاح کنیم.
سیلوهای ذوذنقه ای را سریع پر کنید و مواد خوراکی را با تراکم ۷۲۰ کیلوگرم در متر مکعب فشرده کنید و با پلاستیک با ضخامت ۶ میلی متری آن را بپوشانید.
نگهداری گاوهای شکم اول در جایگاه مجزا
گاوهای شکم اول با هم سن های خود، کمتر رقابت می کنند. به همین دلیل هنگامی که آنها در جایگاه مجزا از گاوهای بالغ قرار می گیرند ۲۰ درصد بیشتر استراحت می کنند، ۱۰ درصد بیشتر می خورند و ۱۰ درصد شیر بیشتری تولید می کنند. پس برای آنکه در راستای مدیریت اقتصادی گاوداری موفق عمل کنید حتما گاوهای شکم اول را در جایگاه مجزا نگهداری کنید.
برنامه تغذیه ای علوفه با پایه ذرت سیلو شده
قابلیت هضم نشاسته با افزایش مدت سیلو کردن بهبود می یابد. فرآوری سیلو را به نحوی انجام دهید که بیش از ۹۵ درصد از دانه ها بشکنند، چوب بلال ۸ تکه شود و تقریبا ۷۰ درصد از نشاسته از الک ۴.۷۵ میلی متری عبور کنند.
مدیریت جداگانه گاوهای تازه زا
طی دوره انتقال، گاوهای تازه زا باید در بهاربندی جدا از گاوهای دوشا و مریض قرار بگیرند. جیره گاو تازه زا باید حاوی علوفه خشک با کیفیت بالا، منابع نشاسته ای با هضم آهسته در شکمبه و افزودنی های خوراکی، در صورت نیاز، باشد. در ضمن فضای کافی فراهم شود و تنش گرمایی کاهش یابد.
جیره گاوهای اواخر شیردهی
جیره گاو اواخر شیردهی با نمره وضعیت بدنی ۳ باید به نحوی تنظیم شود که نمره وضعیت بدنی مطلوب و تولید بالای شیر آنها حفظ شود. مواد مغذی در جیره ها بیشتر برای تولید شیر نسبت به ذخیره چربی مصرف می شوند.
اهمیت تلفات در گاوداری اطلاعات خوبی برای مدیریت اقتصادی گاوداری در اختیارتان می گذارد
اگر گوشی برای شنیدن داشته باشیم حتی مرگ گاوها هم حرفی برای گفتن دارد! بر طبق اطلاعات و آمار، سه علت اصلی مرگ گاوهای شیری عبارت از: لنگش یا آسیب (۲۰ درصد)، ورم پستان (۱۶.۵) درصد و مشکلات تولید مثلی (۱۵.۲ درصد) بوده اند و چهارمین علت معمول در موارد ناشناخته (۱۵ درصد) می باشد.
این مسئله بر نیاز اطلاعات بیشتر در شرایط مختلف تأکید می کند. وقتی علت مرگ ناشناخته باشد مدام مجبور به کالبد شکافی پس از مرگ حیوان خواهیم بود.
شناخت و ثبت علت مرگ دام باید به روش استانداردی صورت گیرد. وقتی ارتباط اطلاعات درمانی موجود و اطلاعات مربوط به مرگ و میر بررسی شود، مشکلات بالقوه مزرعه مشخص می شوند. برای مثال، چنانچه تلفات طی ماه های تابستان خیلی بیشتر باشد، سیستم خنک کننده برای همه گروه های درگیر تنش باید بهبود و ارتقاء یابند.
کمتر از ۲ درصد تلفات سالانه، هدف مطلوب گله می باشد. با این حال درصدهای کمی بیش از این هم قابل اغماض اند. بر طبق اطلاعات، مرگ و میر سالیانه گاوها تقریبا ۵.۷ درصد است.