اخبار دام طیور آبزیان. به گزارش خبرگزاری فارس نژاد مرغ گوشتی آرین که به نژاد ایرانی شهرت دارد چند وقتی است که دستخوش تحولات مهمی شده است. در اینباره سازمان اقتصادی کوثر در اطلاعیهای از بهبود ضریب تبدیل این نژاد ایرانی و کم شدن تلفات این نژاد نسبت به سویههای دیگر خبر داد.
در این اطلاعیه آمده است: ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 درصد کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه های وارداتی وارد مرحله جدیتری کرده است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: در تبیین اجمالی شیوههایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، باید گفت که بهگزینی ژنتیکی و تغییر روشهای پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.
در بخش پایانی اطلاعیه آمده است: پژوهش و بازنگریهای علمی در چگونگی عمل به تکالیفی که شرکت مرغ اجداد دیزباد در قبال نژاد آرین بر عهده دارد، مؤثر است، باید مزارع دیگر پرورش مرغ گوشتی نیز در جریان تحولات دانش بنیانی که در دیزباد واقع شده قرار بگیرند، تا با کاهش نیاز به واردات نهاده خوراک دام و طیور و ترویج پرورش و مصرف نژاد بومی گامهای موثری در پیاده سازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی برداریم.
اخبار دام طیور آبزیان. تفاهمنامه خرید بلندمدت غلات از روسیه در سفر قائممقام وزیر جهاد کشاورزی به مسکو به امضا رسید، تفاهمنامهای که بر اساس آن بانکهای اسبر و و.ت.ب به عنوان دو بانک برتر روسیه گشایش اعتبار لازم را انجام میدهند. به گزارش دریافتی روز شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، این تفاهمنامه در حاشیه جلسه قائممقام وزیر جهاد کشاورزی و معاون وزیر کشاورزی روسیه که با حضور شرکتهای بزرگ تأمینکننده غلات برگزار شد، به امضا رسید.
در این نشست همچنین در خصوص حل مشکلات و مسائل لجستیکی و نیز به اشتراک گذاری دانش فنی تولید خوراک دام و طیور بر اساس نهاده های موجود در منطقه با هدف کاهش وابستگی به نهاده های سنتی و ایجاد تنوع در مبادی واردات کالای اساسی تبادل نظر شد.
پیش از این، دیماه ۱۴۰۲ و در سفر رئیس کل بانک مرکزی به روسیه برای افزایش همکاری پولی و بانکی، خط اعتباری به ارزش ۶.۵ میلیارد روبل برای واردات کالاهای اساسی از روسیه برای ایران ایجاد شد.
این خط اعتباری قرار است از طریق اسبر بانک روسیه و بانک ملی ایران جهت تامین مالی واردات کالاهای اساسی و مورد نیاز کشورمان برقرار شود. خط اعتباری ۶.۵ میلیارد روبلی، پیرو توافقات و قراردادهای منعقد شده کارگزاری میان دو بانک به صورت حداقلی و به عنوان شروع عملیات بانکی است. این گشایش اعتباری اولین گام مهم در راستای توسعه همکاری ایران و روسیه بعد از امضای توافقنامه تجارت آزاد با اوراسیا است.
اعزام هیات بزرگ تجاری همزمان با نمایشگاه صنایع غذایی و آشامیدنی مسکو
بنا بر این گزارش، با هدف توسعه روابط تجاری ایران و روسیه در زمینه کشاورزی و صنایع غذایی به وزارت جهاد کشاورزی هیات تجاری از بخشهای مختلف دولتی و خصوصی به ریاست قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در حوزه تجارت عازم مسکو شده است.
جلسات مشترکی در این سفر با حضور نمایندگان بیش از ۲۰ شرکت و هلدینگ صنایع غذایی ایران با اتحادیه ها، تشکل های کشاورزی و صنایع غذایی و فروشگاههای بزرگ زنجیره ای روسیه برگزار و محصولات تولیدی صادراتی ایران به متقاضیان روسی معرفی شد.
امضای توافقنامهای که صادرات آبزیان ایران به روسیه را تسهیل میکند
در این سفر همچنین سازمان دامپزشکی ایران و سرویس فدرال نظارت بر بهداشت دامی و گیاهی روسیه توافقنامهای را امضا کردند که بر مبنای آن صادرات لبنیات و آبزیان از کشورمان به روسیه تسهیل میشود.
این توافقنامه بین نوروزی و سرگی دانکورت روسای این دو سازمان و در حضور علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو به امضا رسید. استقرار گروههای بازرسی و قرنطینه در مرزها عنوان این تفاهمنامه است و در چارچوب آن مشکلات دامپزشکی در روند صادرات محصولات لبنی و آبزیان ایران کاهش مییابد.
اخبار دام طیور آبزیان. سرمایه گذاری بخش خصوصی در تولید لبنیات و حمایت دولت، ایران را از واردکننده فرآوردههای لبنی به صادرکننده تبدیل کرد. به گزارش خبرگزای صدا وسیما، بیشتر مردم از دهههای پنجاه وشصت این خاطره را دارند که چگونه برای خرید محصولات لبنی مجبور بودند صبح زود در صفهای طولانی منتظر بمانند تا مقدار محدودی شیر یا سایر محصولات لبنی را خریداری نمایند و حتی زمزمههایی از درخواستها برای سهمیه بندی این محصولات شنیده میشد.
بیشتر محصولات لبنی مانند پنیر از دیگر کشورها وارد میشد تا اینکه در اوایل دهه ۷۰ با ورود بخش خصوصی به این صنعت وهمراهی جهاد سازندگی شرایط تغییر کرد و ایران گامهای بزرگی برای رسیدن به خودکفایی در محصولات لبنی برداشت.
چمنی پیشکسوت صنایع لبنیات میگوید سال ۷۵ با یک حرکت کوچک وپذیرش دولت وقت این امکان ایجاد شد که بودجه یکسال واردات پنیر به تولید در داخل اختصاص داده شود.
فرخ نژاد مدیر عامل بانک کشاورزی نیز میگوید میتوانیم بگوییم یکی از عوامل اصلی خودکفایی در محصولات لبنی، تامین مالی به موقع بانک کشاورزی بود.
یک پیشکسوت چهاد سازندگی نیز میگوید درآن مقطع شبکههایی ایجاد شد که مازاد بر مصرف شیرهای تولیدی مردم را جمع کنند و این اقدام منجر به یک طوفان شیرشد.
تولیدکنندگان لبنیات نیز میگویند از یکسو ورود بخش خصوصی وسرمایه گذاری این بخش در لبنیات واز سوی دیگر تلاش جدی مهندسان در طراحی و ساخت دستگاهها و ماشین آلات مورد نیاز تولید لبنیات سبب شد تا نه تنها در این صنعت به خودکفایی دست یابیم بلکه صادر کننده محصولات لبنی به کشورهای همسایه شویم.
اکنون بعد از گذشت حدود ۳ دهه از آن روزها، محصولات متنوع ایرانی در قفسههای فروشگاهها جای گرفته اند ومصرف کنندگان با سلیقههای مختلف میتوانند این محصولات متنوع را بدون محدودیت خریداری نمایند.
بر اساس گزارش فائو (سازمان خواربار وکشاورزی ملل متحد) اکنون ایران به برترین تولید کننده لبنیات آسیا دست یافته است وبا صادرات یک میلیون وُ پانصد وُ هشتاد وُ سه هزار تُن شیر وُ لبنیات؛ هفده درصد از کل صادرات شیر و لبنیاتِ این قاره را در اختیار دارد.
اخبار دام طیور آبزیان. رییس شورای تامین دام کشور از وفور انواع دام زنده سبک و سنگین و گوشت قرمز گوساله و گوسفندی گرم و منجمد در کشور خبرداد و گفت: اکنون گوشت وارداتی با قیمت ۲۳۰ تا ۳۷۵ هزار تومان در بازار عرضه می شود و کمبودی در این زمینه نداریم. «منصور پوریان» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید و بازار گوشت قرمز با نزدیک شدن به شب عید افزود: اکنون نرخ هر کیلوگرم دام زنده به طور متوسط در سراسر کشور بین ۱۷۰ تا ۲۰۵ هزار تومان به فروش میرسد بنابراین قیمت دام زنده کیلویی ۲۵۰ هزارتومان در بازار کاذب است و به موارد تک فروشی یا موردی انجام می شود.
رییس شورای تامین دام کشور، بخشی از افزایش قیمت دام زنده و گوشت قرمز داخلی را روانی دانست و اظهارداشت: قیمت دام زنده با کیلویی ۲۵۰ هزار تومان واقعی نیست یا به صورت تکفروشی بازار است و چنین قیمتی برای فروش دام گلهای نداریم.
وی با تاکید بر اینکه امروز دام زنده وارداتی با قیمت هایی به نسبت پایین تر از قیمت دام زنده تولید داخلی وارد کشور میشود، افزود: دام زنده تولید داخلی با خارجی آن قابل رقابت نیست، بنابراین پیشبینی میشود برای ماههای آینده دام زنده روی دست تولیدکنندگان بماند.
پوریان گفت: با توجه به نرخ دام زنده باید قیمت این محصول برای گوشت گوسفندی و گوساله با نرخی در محدوده ۴۲۰ تا ۴۵۰ هزار تومان عرضه شود. وی با بیان اینکه اکنون کاهش کشتار به دلیل قیمت بالای گوشت در بازار دام است، تصریح کرد: اکنون بازار دام زنده با رکود روبهروست و خرید و فروش نمیشود تا جایی که اخیرا میزان تقاضا برای دام زنده داخلی بین ۴۵ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.
فاصله قیمتی گوشت های وارداتی به دلیل تنوع کشورهای مبدا
رییس شورای تامین دام کشور، تفاوت قیمت گوشت های مختلف وارداتی را به دلیل تنوع مبادی وارداتی دانست و گفت: تنوع مبادی وارداتی باعث تفاوت قیمتها شده است زیرا بخشی از گوشت گوساله به صورت لاشه و بخشی وکیوم وارد میشود که در مبادی مرزی کشتار میشود. قیمتها نیز کارشناسی شده و مشخص است.
وی اضافه کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله گرم وکیومی ۳۶۵ هزار تومان، گوشت گوساله گرم وارداتی ۳۱۰ هزارتومان، گوشت گوسفندی وارداتی کشتار مرزی در جلفا، چابهار و زابل ۳۷۵ هزار تومان و گوشت گوسفندی گرم لاشه ۲۷۰ هزار تومان است و مردم استقبال خوبی از گوشتهای گرم وارداتی داشتهاند.
به گفته وی، مردم کشور ما به دلیل نوع ذائقه خاصی که دارند از گوشت گرم نسبت به گوشت منجمد بیشتر استفاده میکنند.
پوریان با اشاره به اینکه گوشتهای منجمد از کیفیت و بهداشت بالایی برخوردار هستند، گفت: گوشت گرم وارداتی مغولستان نهتنها از قیمت مناسب کیلویی ۲۵۰ هزار تومانی برخوردار است، بلکه کیفیت و طعم خوبی دارد که موجب شده مصرفکنندگان از این گوشت استقبال کنند.
رییس شورای تامین دام کشور، با بیان اینکه گوشت منجمد بخشی از بازار داخلی را تامین میکند، اضافه کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی منجمد ۲۳۰ هزار تومان و گوشت منجمد گوساله ۲۸۰ هزار تومان است.
پوریان افزود: گوشت منجمد در زمستان به دلیل سختی جابهجایی دام بیشتر عرضه میشود، البته گوشت منجمد از لحاظ قیمتی تغییر چندانی نداشته و فاصله قیمتی آن با گوشت گرم وارداتی کم است، اما نسبت به گوشت گرم داخلی فاصله قیمتی زیادی دارد.
وفور دام زنده و گوشت قرمز برای ماههای آینده
رییس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه گوشت قرمز بهوفور در بازار تامین است، تصریح کرد: در دی و بهمنماه عرضه دام زنده داخلی به دلیل زایشها پایین بود و بیشتر دامهای حذفی و قوچ روانه بازار میشد، اما با افزایش زایشها در اسفند و فروردینماه، دام زنده و گوشت وارداتی زیادی وارد بازار خواهد شد که به نظر میرسد بازار این محصول را کنترل کند.
وی با اشاره به اینکه زایش امسال نسبت به سال گذشته بهبود یافته است، افزود: گوشت وارداتی گوسفندی و گوساله گرم و منجمد در بازار بهوفور یافت میشود. وی قیمت منطقی گوشت تولید داخل را نزدیک ۴۵۰ هزار تومان عنوان کرد و گفت: قیمتهای بیش از این اجحاف به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است و انتظار میرود دستگاهای نظارتی برای شب عید، ایام نوروز و ایام ماه مبارک رمضان کنترل بر بازار را تشدید کنند تا گرانفروشی صورت نگیرد.
پوریان درباره جمعیت دامی کشور اضافه کرد: طبق دادههای مرکز آمار ایران جمعیت دامی داخلی افزایشی است، بنابراین احتمال اینکه در ماههای آینده با مازاد دام زنده داخلی روبهرو شویم، زیاد است و برای اینکه دام روی دست تولیدکنندگان نماند این موضوع به حمایتهای وزارت جهادکشاورزی نیاز دارد. وی ادامه داد: در شرایط خشکسالی دولت باید برای حمایت از دامداران برنامهریزی داشته باشد، دام ما با این شرایط ارزش و توان صادرات ندارد زیرا رقابتی نیست.
پوریان به گفته پیمانپاک، قائممقام وزیر جهادکشاورزی درخصوص برنامههای حمایتی این وزارتخانه از تولیدکنندگان صنعت دامی اشاره کرد و گفت: به طور حتم دولت برنامه ریزی برای حمایت از تولیدکنندگان خواهد داشت که این امر با خرید حمایتی دولت یا رفع ممنوعیت صادرات ممکن میشود. وی افزود: با این شرایط واردات و عرضه گسترده در کشور باید قیمت گوشت داخلی هم روند کاهشی به خود بگیرد اما اینکه قیمت ها روند افزایشی دارد، منطقی نیست.
قیمت فعلی دام زنده باعث قاچاق نمی شود
رییس شورای تامین دام کشور درباره قاچاق دام زنده اظهارداشت: پیش از این قیمت هر کیلوگرم دام زنده داخلی ما حدود ۳ دلار بود، بنابراین از نظر تجاری شرایط برای قاچاق دام مناسب بود اما اکنون قیمت دام زنده بیش از ۴ دلار است، بنابراین منطقی برای قاچاق این کالا وجود ندارد زیرا دام زنده ما رقابتی نیست.
اخبار دام طیور آبزیان. چندی پیش واردکنندگان نهاده، مدعی افزایش قیمت گوشت به دلیل کندی تخصیص ارزِ واردات نهاده شدند، اما طبق اعلام بانک مرکزی، وزارت جهاد هر اولویتی را در ثبت سفارش به بانک مرکزی اعلام کرده، تخصیص و تامین ارز آن صورت گرفته است. گروه اقتصادی خبرگزاری فارس: پس از گرانیهای اخیر قیمت گوشت، برخی واردکنندههای نهاده مدعی شدند از آن منظر که ارز مورد نیاز آنها برای واردات نهاده به کندی تخصیص مییابد، قیمت گوشت قرمز در کشور گران شده است، اما این موضوع با واکنش وزارت جهاد مواجه شد چون ظاهرا فقط ۲۰ درصد واردات نهاده در اختیار واردکنندگان خصوصی است.
از سوی دیگر پس از طرح این ادعا، بانک مرکزی اعلام کرد که وزارت جهاد کشاورزی هر اولویتی را در ثبت سفارش به بانک مرکزی اعلام کرده، تخصیص و تامین ارز آن صورت گرفته است. هفته گذشته بود که اتحادیه واردکنندگان نهادههای دامی در نامهای به رئیسجمهور، نوشتند که صف تخصیص ارز برای نهاده جو دامی به بیش از ۵ ماه و برای ذرت دامی به حدود ۴ ماه رسیده است.
70 درصد نهاده کشور، وارداتی است و بانک مرکزی ارز آن را سالانه به ارزش 15 میلیارد دلار تامین میکند که معادل ارزش 68 پروژه نیمهتمامی است که دولت در سال 1402 به بهره برداری رسانده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی خانی نوذری به تازگی گفته است که سال ۱۴۰۳ با همکاری بانک مرکزی با مدل تخصیص ارز ترکیبی، نوسانات قیمت در حوزه کالاهای اساسی در حوزه بینالملل را مهار میکنیم.
اخبار دام طیور آبزیان. به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام کشور در فراخوانی از تولیدکنندگان گوشت مرغ برای تامین ذخایر راهبردی، دعوت به همکاری کرد. متن این فراخوان به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
شرکت پشتیبانی امور دام کشور در راستای سیاست حمایت از تولید داخل؛ ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی به این شرکت، در نظر دارد با اقدامی حمایتی ذخایر راهبردی گوشت مرغ کشور را برای سال ۱۴۰۳ از تولید داخلی به جای تولید خارجی، تدارک و تامین کند.
لذا از کلیه زنجیرههای تولید، اتحادیهها، تشکلها و تولیدکنندگان گوشت مرغ برای تولید مرغ و انعقاد قرارداد تامین با شرکت پشتیبانی امور دام دعوت میکند.
متقاضیان محترم می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر، دریافت اسناد و نمونه قرارداد تا یک هفته پس از تاریخ انتشار این فراخوان در تهران به نشانی میدان ونک، خیابان برزیل شرقی، شرکت پشتیبانی امور دام کشور و در استان ها به ادارات کل این شرکت مراجعه و پس از دریافت اسناد، نسبت به انعقاد قرارداد اقدام نمایند.
اخبار دام طیور آبزیان. انجمن غلات در نامهای به وزیر جهادکشاورزی خواستار شد که دانه سویا به جای کنجاله در لیست تهاتر نفت قرار گیرد. به گزارش ایسنا، در متن نامه انجمن غلات به وزیر جهادکشاورزی آمده است: احتراما به استحضار میرساند با توجه به مشکلات ارزی و تاخیر در تخصیص و انتقال ارز کالاهای اساسی، مسیر تهاتر نفت با کالاهای اساسی که اخیرا با درایت دولت در حال انجام است تاثیر مثبتی در روند تامین کالاهای اساسی به کشور به وجود آورده است.
همانطور که مستحضرید در سالهای گذشته در جهت رونق تولید کارخانجات روغن کشی با بیش از پنج میلیون تن ظرفیت، دولت تعرفههای حمایتی برای تولیدات این کارخانجات برای واردات روغن خام در نظر گرفته بود و حذف این تعرفهها در دولت جدید و همچنین عدم تخصیص ارز به موقع به دانههای روغنی به عنوان ماده اولین این کارخانجات چرخه تولید کنجاله در کشور را دچار تزلزل کرده است و مکاتبه اخیر حضرتعالی که پیشنهاد به تخصیص ارز تهاتری با اولویت کنجاله داده بودید و دستور معاون اول رئیس جمهور که صرفا تهاتر نفت فقط با کنجاله انجام شود تاثیر موثری بر کاهش تولید کنجاله داخلی داشته است که نهایتا باعث توقف تولید در صنعت روغنکشی خواهد شد، لذا خواهشمند است در جهت حمایت از تولید داخل و کارخانجات روغنکشی دستور فرمایید دانه سویا در لیست تهاتر نفت قرار گیرد تا انشاالله موجب افزایش اشتغال و بالندگی صنعت شود.
اخبار دام طیور آبزیان. معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: تغییر ذائقه مردم باعث شده که ما واردکنندۀ جوجه یکروزه از انگلیس باشیم و ما باید ذائقۀ مردم را به مرغ یک کیلو و ۸۰۰ گرم تغییر بدهیم تا نیاز به واردات جوجه یکروزه نداشته باشیم. به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، مجتبی خیامنکویی، شامگاه دوشنبه، در افتتاح طرح توسعۀ کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان کشتوصنعت ماددانه بروجرد اظهار داشت: 10 تا 16 میلیارد دلار واردات بهطور سالانه در بخش کشاورزی داریم، اما صادرات این بخش 6 میلیارد دلار است و 10 میلیارد دلار تراز منفی است.
وی با بیان اینکه دان طیور بهعنوان اساسیترین نقاط وارداتی کشور محسوب میشود، افزود: کل تولید مرغ کشور حدود 2 میلیون و 600 هزار تن است و این میزان 2 درصد کل تولید در بخش کشاورزی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید به اینکه گوشت مرغ اصلیترین مواد پروتئینی است، عنوان کرد: در هیچ جای دنیا مرغ بیش از یک کیلو و 800 گرم مصرف نمیکنند، اما ذائقۀ مردم ما مرغ بین وزن 2.5 کیلوگرم تا 3 کیلوگرم است.
وی بیان کرد: تغییر ذائقه مردم باعث شده که ما واردکنندۀ جوجه یکروزه از انگلیس باشیم و ما باید ذائقۀ مردم را به مرغ یک کیلو و 800 گرم تغییر بدهیم تا نیاز به واردات جوجه یکروزه نداشته باشیم.
اخبار دام طیور آبزیان. رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی ضمن تأکید بر نقش تحقیقات در توسعه بهرهوری صنعت پرورش دام و طیور از دستاوردهای این موسسه در آستانه دهه مبارک فجر خبر داد. حسن خمیس آبادی در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اشاره به اینکه موسسه تحقیقات علوم دامی تنها بازوی علمی وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با تولیدات دامی، طیور و زنبورعسل است، گفت: این موسسه توانسته طی سالهای گذشته دستاوردهای مهمی در توسعه علوم دامی و افزایش بهرهوری تولید داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردهای موسسه حفظ ذخایر ژنتیکی و همچنین هویت بخشی به اسب کشور است. همکاران ما موفق شدهاند نژادهای مختلف اسب ایران در استانهای مختلف را ثبت کرده، شناسنامهدار کنند و با ایجاد تبارنامه برای اسبها، ضمن جلوگیری از صادرات غیرمعمول اسبهای ایرانی، باعث افزایش ارزش ریالی آنها و سودآوری بیشتر برای پرورشدهندگان اسب در کشور شوند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی افزود: این موسسه همچنین درزمینهٔ تغذیه، مدیریت پرورش و اصلاح ژنوتیپ دام و طیور دستاوردهای مهمی داشته است که یکی از مهمترین آنها ارتقاء مرغ لایه آرین است.
وی اضافه کرد: با توجه به پتانسیل تولیدی که در مرغ آرین وجود دارد، همکاران ما در بخش ژنتیک موسسه تحقیقات علوم دامی فعالیتهای قابلتوجهی انجام دادهاند و با تشخیص نقاط ضعف این مرغ و با توجه به انتخابهای بسیار خوبی که در خانوادههای لاین آرین داشتهاند، موفق شدهاند تولیدات این مرغ را افزایش داده و وارد بازار کنند.
خمیس آبادی یکی از کارهای بزرگ موسسه را در حوزه خوراک دام و بازنگری و تکمیل استاندارد ملی خوراک دام محلی و خوراکهای وارداتی دانست. وی افزود: جیره نویسی در مزارع پرورش دام و طیور بر اساس جداول و استانداردهای کشور آمریکا است اما موسسه تحقیقات علوم دامی با توجه به منابع خوراک دام موجود در کشور و بازنگری نیازهای تغذیهای دام توانسته است این جداول را بهروز کرده و در اختیار پرورشدهندگان قرار دهد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی بیان کرد: بهاینترتیب که ارزش غذایی مواد مغذی قابلاستفاده در خوراک دام و طیور در هر استان شناسایی و احصاء، و ارزش غذایی آنها برای مصرف دام سبک و سنگین با توجه به هدف تولید مشخصشده و در این جداول تنظیم شده است. بهاینترتیب جیره نویسی که از این به بعد برای دام و طیور انجام میشود، امکان تحقق پتانسیل تولید دام و طیور در کشور را بیشازپیش فراهم میآورد.
اخبار دام طیور آبزیان. رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: خشکسالی و کاهش بارندگی موجب شد تا جمعیت دام سبک کشور ۳۰ درصد کاهش یابد. به گزارش خبرنگار ایرنا، مجتبی نوروزی روز یکشنبه در سفر به خراسان شمالی و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خشکسالی و کاهش بارندگی که با کاهش تولید علوفه در مراتع همراه است، سبب شد تا دامداران در تامین علوفه با مشکل مواجه شوند. وی افزود: سال های اخیر ۲۰ میلیون راس دام راهی کشتارگاه ها و یا صادر شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه مشکل در تامین علوفه، دامداران را مجبور به فروش دام کرده است، تصریح کرد: این مشکل در دامداری های صنعتی و دام سنگین کمتر است و دام های سبک و واحدهای معیشتی و کوچک با این مشکل مواجه هستند.
وی گفت: دولت تلاش دارد تا با واردات گوشت، وضعیت دام را بهبود دهد ضمن اینکه باید به بهره وری مناسب واردات نیز توجه کرد و نژاد بز آلپاین در تولید شیر و نژاد سمینتال در دام سنگین به عنوان نژاد ۲ منظوره بازدهی بالایی دارند.
نوروزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مدیریت و کنترل بیماری های دامی گفت: اقدامات خوب و ارزنده ای در دولت سیزدهم برای مدیریت بیماری ها انجام و ایمنی مناسبی ایجاد شده است. وی افزود: البته ایمنی ایجاد شده در دام ها شکننده است، تداوم این وضعیت نیاز به همکاری دامداران و رعایت نکات بهداشتی دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره کنترل بیماری مشترک انسان و دام گفت: کنترل این بیماری ها نیاز به اعتبار دارد، درخواست ما این است که بخشی از اعتبارات حوزه سلامت به دامپزشکی اختصاص یابد تا گامی موثر برای کنترل بیماری و ارتقای سلامتی جامعه برداشته شود. وی خاطرنشان کرد: برای حمایت از تولید داخل، واردات برخی دارو و واکسن ممنوع است.
اخبار دام طیور آبزیان. وارد کنندگان نهادههای دامی از طولانیشدن روند تخصیص ارز برای واردات نهاده گلایه دارند، کارشناسان هم معتقدند مشکلات تامین و گرانی نهاده در بازار، عامل اصلی بروز نوسان در قیمت برخی محصولات پروتئینی است. گروه اقتصادی خبرگزاری فارس: متهم ردیف اول افزایش قیمت گوشت به کیلویی 500 هزار تومان و بیشتر، کمبود و گرانی نهاده خوراک دام است که دامهای مولد را روانه کشتارگاه کرده است.
در این شرایط اتحادیه واردکنندگان نهادههای خوراک دام در نامهای به معاون اول رئیسجمهور از توقف روند تخصیص و تامین ارز نهادههای دامی از اوایل دی خبر داده به نحوی که صف تخصیص ارز برای نهاده جو دامی به بیش از ۵ ماه و برای ذرت دامی نیز به حدود ۴ ماه رسیده است.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور محمد مهدی نهاوندی گفته است که این مشکل موجب سررسیدشدن تعهدات واردکنندگان به فروشندگان خارجی و رجوع اجتنابناپذیر به بازار آزاد ارز می شود که باعث تشدید نوسانات بازار ارز و تبعات حقوقی برای شرکت میشود.
پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی هم اخیرا مشکلات تامین نهاده های خوراک دام و طیور را تایید کرده و گفته است در ابتدای سال گذشته قیمت ارز نهادههای دامی ۶ برابر شد و شوک قیمتی ایجاد کرد.
تولیدکنندگان دام و طیور بارها اعلام کردهاند که مشکل تامین نهاده، آنها را در 2 الی 3 سال اخیر وادار کرده است دامهای خود را بفروشند و دامدار دیروز اکنون به جای دامداری، فقط ماشین لوکس سوار میشود. در این راستا اتحادیه واردکنندگان نهاده دامی به معاون اول رئیس جمهور نامهای نوشت.
نهادههای دامی 70 درصد هزینه تمامشده محصولات پروتئینی را تشکیل میدهد، یعنی7 میلیون تومان از یک دام زنده به ارزش 10 میلیون تومان مربوط به هزینه نهاده است.
اخبار دام طیور آبزیان. معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران از افتتاح مزرعه پرورش ماهی در قفس ۵۰۰ تنی در قشم به نمایندگی ۷۶ پروژه شیلاتی هرمزگان همزمان با سفر رئیس خبر داد. به گزارش ایانا به نقل از سازمان شیلات ایران، سیدحسین حسینی با بیان این که سازمان شیلات ایران توانسته با حمایت دولت مردمی در عرصه آبزیپروری گامهای موفقی بردارد، گفت توانستهایم در مسیر تولید و استقرار قفسهای دریایی خودکفا شویم.
وی پرورش ماهی در قفس به ویژه توسط جامعه صیادی را راهی برای کاهش فشار بر ذخایر و رونق اقتصادی خواند و گفت: افزایش چند برابری تولید آبزیان، ساماندهی صیادان فاقد مجوز، ساخت مراکز تقویت ذخایر، برقرسانی به مزارع میگو، ساخت و نصب چند هزار زیستگاه و آموزش نیروی انسانی در هنرستانهای تخصصی از شاخصترین اقدامات دولت مردمی در حوزه شیلات است.
حسینی به سیاستهای کلان سازمان شیلات در زمینه آبزیپروری اشاره کرد و گفت: طبق برنامه، تولید ۴۰۰ هزار تُن پرورش ماهی در قفس طی ۱۰ سال و ۱۰۰ هزار تُن در پنج سال در دستور کار قرار گرفته است که امیدواریم شاهد تحقق آن باشیم.
اخبار دام طیور آبزیان. رییس انجمن صنفی گاوداران ایران گفت: طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن شیرخام در کشور تولید شده است. «سید احمد مقدسی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره میزان تولید شیر کشور افزود: اگر نهادههای خوراک دام مثل جو، ذرت و کنجاله سویا تامین شود و تولیدکنندگان در این زمینه با مشکل جدی روبهرو نشوند، تولید شیر خام بدون وقفه ادامه می یابد.
رییس انجمن صنفی گاوداران ایران، ۹ استان کشور را قطب تولید شیر خام عنوان کرد و اظهار داشت: اصفهان و تهران رتبههای نخست و دوم تولید شیرخام را به خود اختصاص دادهاند، البته استان های البرز، قزوین، فارس، خراسان رضوی، قم، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی نیز عمده تولیدکنندگان شیرخام کشور هستند.
وی تصریحکرد: طبق گزارش های موجود، ایران نوزدهمین تولیدکننده شیرخام در جهان است و اکنون هند، نیوزیلند، امریکا و اتحادیه اروپا رتبه های برتر تولید شیرخام در جهان را به خود اختصاص دادهاند.
مقدسی با بیان اینکه شیرخام به دلیل شرایط نگهداری به تنهایی قابلیت نگهداری ندارد، گفت: ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بزرگترین واردکننده محصولات لبنی در جهان بود، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی تبدیل شده است تا جایی که اکنون ایران یکی از صادرکنندگان محصولات لبنی درجهان به شمار می رود.
رییس انجمن صنفی گاوداران ایران با اشاره به اینکه بخش عمده دام شیری کشور در سالهای اخیر را گاو هولشتاین تشکیل میدهد، گفت: هر راس از نژاد گاو هولشتاین روزانه نزدیک به ۳۴ کیلوگرم شیر خام تولید میکند.
این مقام صنفی خاطرنشانکرد: کیفیت بالای تولید شیر خام کشور از نظر شاخص چربی، سبب شد تا کشور در ۲ سال اخیر به در تولید کره به خودکفایی برسد و سال گذشته حتی بخشی از کره تولیدی کشور صادر شد.
وی، کیفیت شیرخام تولید کشور را بالا دانست و گفت: با توجه به اینکه محصولات لبنی ایران سالانه به ۲۹ کشور جهان صادر میشود، کیفیت شیرخام تولید داخلی به گونه ای است که استانداردهای ملی و بینالمللی در آن رعایت میشود.
مقدسی درباره قیمتگذاری شیرخام و رضایت تولیدکنندگان، گفت: اکنون با افزایش قیمت نهاده های خوراک دام، باید قیمت مصوب شیرخام نیز اصلاح شود زیرا اکنون قیمت تمام شده شیرخام بدون هیچ سودی برای تولیدکنندگان ۱۶ هزار و ۴۵۰ تومان است.
وی اضافه کرد: اکنون قیمت مصوب هر کیلوگرم کنجاله سویا در سامانه بازارگاه ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان است، بنابراین قیمت شیرخام باید اصلاح شود. اگر قیمت واقعی شیرخام را با سود در نظر بگیریم هر کیلوگرم ۱۸ هزار تومان میشود؛ بنابراین صنعت دامی کشور در حال ضرر و زیان است و اگر روند کاهش بارندگی ها و استمرار خشکسالی ها ادامه پیدا کند به طور حتم صنعت دچار مشکل میشود.
به گفته این مقام صنفی، دولت ابتدای سال با توجه به قیمت ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان هر کیلوگرم سویا، قیمت مصوب شیرخام را ۱۵ هزار تومان تعیین کرده بود.
رییس انجمن صنفی گاوداران ایران افزود: از سال گذشته تاکنون قیمت هر کیلوگرم ذرت علوفهای افزایش یافته است، یعنی هر کیلوگرم یکهزار و ۴۰۰ تومان در سال گذشته و امسال کیلویی سه هزار تومان خریداری میشود که با در نظر گرفتن افت محصول، قیمت آن برای دامداران چهار هزار و ۳۰۰ تومان است که این روند قیمتی نهادهها لطمه به تولید است.
وی بر این باور است که برای پایداری تولید باید قیمتگذاری دستوری کنار گذاشته شود تا تولید تابع عرضه و تقاضا باشد؛ در این صورت صنعت دامی هیچ نهادهای از جمله جو، ذرت و سویا را از دولت نمیخواهد.
این مقام صنفی اظهار داشت: در این صورت ما به التفاوت نرخ ارز را میتوان به قشر آسیب پذیر پرداخت کرد، زیرا صنعت دامی کشور توانایی دارد که نه تنها نیاز کشور را تامین کند بلکه به صادرکننده گوشت و لبنیات نیز تبدیل شود.
اخبار دام طیور آبزیان. معاون مرکز اصلاح نژاد دام معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش کیفیت پشم، پوست و چرم گوسفندان با بهرهبرداری از روشهای مکانیزه پشم چینی قابلدسترسی خواهد بود. امیر طاهری یگانه در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: مرکز اصلاح نژاد دام بهعنوان متولی تولید، موظف به برنامهریزی و سیاستگذاری برای اقتصادیتر شدن پرورش گوسفند در واحدهای پرورشی عشایری و روستایی و حتی روشهای بسته است. از اینرو برنامههای مربوط به ارتقا کمیت و کیفیت تولید پشم را موردتوجه قرار داده است.
وی افزود: مرکز اصلاح نژاد با همکاری بخش خصوصی درصدد توسعه استفاده از پشم چینی مکانیزه و ترویج فرهنگ استفاده از دستگاه پشمچین بهجای روشهای سنتی پشم چینی با دو کارد بهعنوان یکی از مهمترین دلایل کاهش کیفیت پشمهای چیده شده از بدن گوسفندان است.
معاون مرکز اصلاح نژاد دام معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد: در روش سنتی طول الیاف چیده شده پشم مناسب استفاده در صنعت نساجی نیست، هرچند پوست حیوان نیز در زمان پشم چینی با دو کارد زخمی شده که منتج به کاهش کیفیت پوست و چرم تولیدی کشور میشود؛ بنابراین یکی از مهمترین برنامههای مرکز اصلاح نژاد ارائه و ترویج استفاده از دستگاههای مکانیزه پشمچین و در مرحله بعد توسعه استفاده از امکانات و ابزارهایی است که بتوانند در حداقل آسیب به پوست حیوان در زمان کشتار، مناسبترین کیفیت پشم، پوست و چرم را برای صنعت نساجی و صنعت پوست و چرم کشور محقق کند.
اخبار دام طیور آبزیان. رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: در سال قبل حدود ۳۰ درصد دامهای مولد کشور ذبح و باعث کاهش تولید در سال جاری شد اما با برنامهریزی انجام شده از محل تولید قراردادی، کسری تولید جبران و حتی بیشتر از قبل تولید خواهیم داشت. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «شایان نادری» رئیس سازمان امور عشایر امروز در نشست خبری اظهار داشت: در ایام دهه فجر، 294 پروژه با اعتباری بالغ بر 450 میلیارد تومان افتتاح میشود که 20 هزار خانواده عشایری از منافع آن منتفع میشوند. وی افزود: آبرسانی، راههای عشایری، و تأمین آب شرب از اولویتهای پروژهها خواهند بود.
رئیس سازمان امور عشایر ادامه داد: برای بهبود وضعیت تأمین آب شرب عشایر، امسال 292 تانکر آب باید اضافه شود. وی با اشاره به پراکندگی در خدماترسانی به عشایر تصریح کرد: 50 دستگاه در حوزه عشایر فعال هستند اما جور آنها نیز باید توسط سازمان امور عشایر کشیده شود؛ به طوری که پنلهای خورشیدی را وزارت نیرو باید برای جوامع عشایری تأمین کند یا خانههای بهداشت را باید وزارت بهداشت ایجاد کند زیرا ما بودجهای در این ارتباط نداریم.
نادری گفت: امسال 1.6 همت تسهیلات مربوط به عشایر بود که در استانهای مختلف پرداخت شد. رئیس سازمان عشایر ایران ادامه داد: در سال جاری 20 درصد دسترسی به آب سالم در جوامع عشایری افزایش یافته است.
نادری با بیان اینکه عشایر 25 درصد گوشت کشور را تأمین میکنند گفت: عشایر کشورمان 29 میلیون رأس دام دارند که هر سال 8 تا 9 میلیون رأس خود را در بازار عرضه میکنند. وی اظهار داشت: در سال قبل حجم زیادی از دامهای مولد کشور ذبح و باعث کاهش تولید در امسال شد به طوری که اعلام شده حدود 30 درصد دام مولد کشور در سال قبل ذبح شد.
نادری گفت: با تأمین به موقع نهادههای خوراک دام ، کاهش تولید جبران و حتی در مقایسه با قبل تولید بیشتر خواهد شد؛ به طوری که طرح تولید قراردادی گوشت قرمز در دستور کار قرار دارد. در این طرح با تحویل نهاده به دامداران، دام آنها بر اساس قیمت توافقی خریداری میشود.
تولید 6 میلیون رأس دام در طرح تولید قراردادی
وی اظهار داشت: با روشهای مختلف در حال جبران کسری تولید هستیم به طوری که پیشبینی میشود در این طرح 6 میلیون رأس تولید شود. وی افزود: صادرات اکنون ممنوع است اما قاچاق دام روستایی و عشایر انجام میشود که البته اطلاع از میزان آن یا مرزی که قاچاق از آن صورت میگیرد، نداریم. نادری در پاسخ به تسنیم اظهار داشت: در طرح تولید قراردادی، دام عشایر به نرخ روز خریداری میشود.
اخبار دام طیور آبزیان. رئیس سازمان امور عشایر ایران از تولید گوشت قراردادی توسط جامعه عشایری کشور خبر داد و گفت که این موضوع، 30 هزارتن به آمار تولید گوشت کشور اضافه میکند. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شایان نادری امروز در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که برای افزایش سهم 25 درصدی عشایر در تولید گوشت قرمز کشور چه برنامهریزی شده است؟ اظهار داشت: «تولید گوشت قراردادی» در کشور اجرا میشود، در این مدل خوراک دام دامداران را میدهیم و زمانی که دام آماده عرضه به بازار شد از آنها به قیمت روز خریداری میکنیم.
رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: در گام نخست با صاحبان یک میلیون راس دام در جامعه عشایر قرارداد بستیم و در گام بعدی این تعداد را به 6 میلیون راس دام سبک می رسانیم.
به گفته این مسئول این قرارداد، تولید گوشت توسط جامعه عشایر را 30 هزار تن افزایش میدهد و سهم عشایر را در تامین گوشت قرمز کشور افزایش خواهد داد. وی در پاسخ به سئوال فارس که ضمانت اجرایی این طرح چیست؟ گفت با گزارشی که از شرکت پشتیبانی امور دام کشور گرفتیم تامین نهاده در وضعیت مناسبی است و برای این طرح هم 500 هزار تن نهاده لازم است که از نظر تامین مشکلی وجود ندارد.
نادری در باره سوال فارس که چه برنامهای برای ماندگار کردن نسل جدید عشایر در این بخش دارید، گفت: اگر درآمد عشایر کافی باشد آنها این کار را رها نخواهند کرد و ما تلاش می کنیم که با طرح های مختلف از جمله تولید قراردادی گوشت درآمد آنها را افزایش دهیم.
* 30 درصد دام کشور روانه کشتارگاه شد
به گفته رئیس سازمان امور عشایر ایران، با وقوع بحران خشکسالی در سال گذشته و مشکلات تامین خوراک دام، 30 درصد دام کشور که بخشی از آنها مولد بودند روانه کشتارگاه شدند که عرضه به بازار را در سال جاری کاهش داد. وی اضافه کرد که برای جبران کاهش دامهای مولد، روشهای ویژه آبستنسازی را در دام عشایر به کار میگیریم تا بخش قابل توجهی از این دامها جایگزین شود.
نادری همچنین از افزایش 3 برابری بودجه امسال عشایر نسبت به سال 1401 خبر داد و گفت که این رقم از 875 میلیارد تومان به 2632 میلیارد تومان رسیده است. وی از پرداخت 1.6 هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال 1402 از محل تبصره 18 به جامعه عشایری خبر داد.
وی با بیان اینکه تامین رفاه و نیازهای جامعه عشایر به مجموعه از سازمانها و وزارتخانهها گره خورد است، تاکید کرد که اگر وزارت نیرو پنلهای خورشیدی که تکلیف شده است را در اختیار جامعه عشایری قرار دهد، در درآمد آنها تاثیرگذار خواهد بود.
وی همچنین درباره تامین نیاز به خانه بهداشت و مدارس مورد نیاز جامعه عشایر هم گفت که وزارتخانههای مربوطه باید در این زمینه حمایت کنند. رئیس سازمان امور عشایر ایران از 294 طرح آماده افتتاح در ایام دهه فجر خبر داد و گفت: این طرحها به ارزش 450 میلیارد تومان است که 20 هزار خانوار عشایری از آن بهره مند خواهند شد.
اخبار دام طیور آبزیان. رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: قرار است با افزایش ۱۰ درصدی تولید دام سبک، بحران سال ۱۴۰۱ که با ذبح دامهای مولد رقم خورد، جبران شود. به گزارش خبرنگار مهر، شایان نادری، رئیس سازمان امور عشایر ایران در نشست خبری این سازمان با بیان اینکه ۲۹۴ پروژه قرار است در دهه فجر افتتاح شود، گفت: هزینه این طرحها حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که به ۲۰ هزار خانوار عشایر خدمات رسانی میشود.
وی افزود: اعتبارات سال قبل مربوط به عشایر ۸۷۵ میلیارد تومان بوده که در حوزههای آبرسانی، راه عشایر، تأمین آب شرب و… هزینه شده است. این اعتبار امسال با افزایش ۳ برابری به ۲ هزار و ۶۳۲ میلیارد تومان رسید.
رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به ۴ رویکرد این سازمان عنوان کرد: تولید گوشت قرمز، گردشگری، صنایع دستی و تولیدات گیاهان دارویی ۴ رویکرد اصلی سازمان امور عشایر بوده که تولید گوشت قرمز و صنایع دستی با توجه به فراهم بودن زیرساختها جز اولویتها است.
وی درباره تسهیلات تخصیص یافته امسال به جامعه عشایر اظهار کرد: ۱.۶ هزار میلیارد تومان (همت) تسهیلات تعریف شده بود که بخشی از آن از سوی بانکها پرداخت شده و باقی تا پایان سال پرداخت میشود.
وی با اشاره به تولید انرژی پاک در جامعه عشایر یادآور شد: در برخی طرحها همکاری سایر نهادها را میطلبد. در تأمین پنلهای خورشیدی وزارت نیرو باید آن را در اختیار ما قرار دهد یا در حوزه آموزش باید این همکاری از سوی وزارت آموزش و پرورش باشد. نادری با اشاره به ظرفیت تولید گوشت قرمز در جامعه عشایری کشور گفت: در حال حاضر عشایر صاحب ۲۹ میلیون رأس دام سبک هستند که ۲۵ درصد تولید گوشت کشور را انجام میدهند.
وی افزود: سال گذشته با حذف ارز ترجیحی و ذبح دامهای مولد موجب کاهش تولید گوشت در سال جاری شد که طی تفاهم نامه ۴ جانبه قرار است یک میلیون دام به شکل قراردادی تولید شود. در واقع با تأمین نهادههای خوراک دام برای دامداران در نهایت گوشت تحویل سازمانهای متولی میشود. برنامه این است که این عدد به ۶ میلیون رأس برسد. نادری توضیح داد: قرار است با افزایش ۱۰ درصدی تولید کمبود دام سبک، بحران سال ۱۴۰۱ که با ذبح دامهای مولد رقم زد جبران شود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در پاسخ به این پرسش مهر که افزایش ۱۰ درصدی به معنی باروری خارج از فصل دامها است، گفت: آبستن دامها با روشهای نوین است زیرا ممکن است از آمار پیش بینی شده آمار باروری پایینتر باشد از این رو با مشارکت دامداران با روشهای جایگزین بیشتر روی چندقلوزایی تمرکز میشود تا به عدد مورد انتظار دست پیدا کنیم. گفتنی است با افزایش تولید ۶ میلیون رأس دام ۳۰ هزار تن گوشت قرمز به آمار تولید گوشت کشور افزوده میشود.
اخبار دام طیور آبزیان. در حالی که طبق اعلام مرکز آمار عرضه دام در بازار کم شده و عاملی برای بالا رفتن قیمت گوشت در بازار شده است، یک سازمان دولتی در توافق با مسئولان ارمنستان از هفته آینده دام وارد کشور میکند. گروه اقتصادی خبرگزاری فارس: علی عزیزی، یک مشتری در فروشگاه محصولات پروتئینی در جنوب تهران، میگوید که «گوشت را کیلویی 500 هزار تو مان خریدم» و در چندماه حدود 100 هزار تومان گرانتر شده است.
طبق مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال قبل، نشاندهنده کاهش ۳۰ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. با در نظر گرفتن مصرف سالانه یک میلیون تن گوشت در کشور، این رقم ماهانه 84 هزار تن می شود که در آبان 27 هزار تن کمتر بوده است.
بخش خصوصی و سازمان های دولتی گزینه واردات را برای کاهش سریع قیمت ها تا پایان سال دنبال می کند، بر اساس اطلاعاتی که در سایت سازمان اقتصادی کوثر منتشر شده است، برای جبران کاهش عرضه «از هفته آینده دام از ارمنستان وارد کشور میشود» این توافق بین مدیر عامل این سازمان با سفیر ارمنستان در ایران انجام شده است.
قائم مقام تجارت و تنظیم بازار وزیر جهاد کشاورزی هم چند روز پیش اعلام کرد که واردات گسترده گوشت گرم و منجمد از 8 کشور آغاز شده و بانک مرکزی هم ارز مورد نیاز را تامین کرده است. پیمان پاک اعلام کرد که قیمت گوشت شقه گوسفندی تا پایان سال به کیلویی 400 تا 420 هزار تومان می رسد و قیمت 100 هزار تومان کاهش مییابد.
ناصر فخاری ،مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، درباره جزئیات این توافق گفته است که با ارمنستان توافق شده دام های وارداتی از این کشور با محصولات تولید این سازمان تهاتر شود، این سازمان در حوزه های مختلف دامی، کشاورزی، صنعتی فعالیت دارد. فخاری تاکید کرده است که واردات محدود نخواهد بود و برای واردات در هر دو بخش دام سبک و دام سنگین به توافق رسیدهایم.