اخبار دام طیور آبزیان ۱۹ تیر ۱۴۰۲
مدیر کل بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: برنامهای برای افزایش سرانه مصرف لبنیات تا سال ۱۴۰۵ داریم تا بر این اساس سرانه مصرف شیر در کشور حداقل ۲۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش تسنیم، اسماعیل خاتمی مقدم بازرس انجمن صنایع لبنی نیز در این نشست اظهار داشت: در قانون بالادستی برای افزایش سرانه مصرف شیر در کشور برنامه وجود دارد اما به آن توجه لازم نشده است. وی افزود: در صورتی که تولید شیر نیز در کشور افزایش پیدا کند به معنی افزایش مصرف آن نخواهد بود.
اعتمادسازی و افزایش کیفیت محصولات لبنی در دستور کار
بنابر این گزارش، تیموری رئیس انجمن صنایع لبنی نیز در این نشست اظهار داشت: فشار و دستور و قیمتگذاری در صنعت لبنیات در نهایت منجر به آن میشود که فعالین این بخش نتوانند که به مسئولیتهای اجتماعی و فرهنگسازی خود برای افزایش سرانه مصرف شیر در کشور به درستی عمل کنند.
وی افزود: افزایش کیفیت محصولات لبنی و اعتمادسازی در دستور کار انجمن صنایع لبنی است تا از هرگونه تقلب در این صنعت جلوگیری به عمل آید.
تیموری تصریح کرد: یکی از برنامههای این انجمن کاهش قیمت محصولات لبنی برای مصرفکننده است که برای تحقق آن با سازمان میادین میوه و ترهبار توافقاتی صورت گرفته و غرفی در اختیار تولیدکنندگان قرار داده شده است تا محصولات خود را با قیمت مصوب و حتی پایینتر از آن عرضه کنند.
وی تاکید کرد: در صورتی که هر یک از تولیدکنندگان تنها هزار تومان از هر تن شیر خام را به فرهنگسازی افزایش سرانه مصرف شیر اختصاص دهند این موضوع قابل انجام است.
سرانه مصرف شیر در کشور تا ۱۴۰۵ حداقل ۲۰ درصد افزایش مییابد
احمد اسماعیلزاده مدیر کل بهبود تغذیه وزارت بهداشت نیز اظهار داشت: روزانه مصرف دو تا سه واحد شیر یا معادل آن لبنیات برای گروههای مختلف توصیه میشود اما مصرف ما در کشور کمتر از یک واحد است. وی افزود: برنامهای برای افزایش سرانه مصرف لبنیات تا سال ۱۴۰۵ داریم تا بر این اساس سرانه مصرف شیر در کشور حداقل ۲۰ درصد افزایش یابد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: برای نیل به هدف افزایش سرانه مصرف شیر در کشور باید آموزش و سواد تغذیهای مردم افزایش یابد که برای تحقق این امر لازم است دسترسی به لبنیات در کشور فراهم باشد؛ یعنی تولید به اندازه کافی، توزیع مناسب و قیمت به شکلی باشد که مردم بتوانند آن را خریداری کنند.
اسماعیلزاده تصریح کرد: دولت یعنی سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانههای جهاد کشاورزی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتوانند واسط بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان باشند و بخشی از هزینهها را تقبل کنند.
وی گفت: بخش خصوصی نیز باید برای آموزش و افزایش سرانه شیر نقش داشته باشد که وزارت بهداشت نیز در کنار آنها مطالبهگر است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: در کشورهای پیشرفته توانستهاند با افزایش مصرف شیر و بهبود تغذیه، میزان نیاز به درمان را کاهش دهند که این امر خود منجر به کاهش هزینههای آنها نیز شده است.