ورم پستان تلیسه ها راهکارهای پیشگیرانه دارد
بیماری ورم پستان تلیسه ها راهکارهای پیشگیرانه ای دارد که می تواند نسل بعدی گاوهای شیری و نتیجه کار شما را مدت ها قبل از اینکه تلیسه ها برای اولین بار وارد سالن شیردوشی شوند محافظت کند. متخصصان علوم دامی عنوان کردند که ورم پستان در تلیسه ها هزینه بر و بسیار رایج تر است از آنچه بسیاری از مدیران پرورش گاو شیری فکر می کنند.
ورم پستان در گاوهای دوشا و خشک تمامی توجه را به خود معطوف کرده در حالیکه در نیم دیگر گله در اغلب موارد نادیده گرفته می شود. این نادیده گرفتن اشتباهی هزینه بر است. عموما، تلیسه ها حدود 45 درصد حیوان ها را در گاوداری ها تشکیل می دهند. این عدد نشان می دهد که عدم توجه بیشتر به کنترل و پیشگیری ورم پستان در دامهای جوان مشکل ساز خواهد شد.
بیماری ورم پستان، نسل بعدی گاوهای شیری و نتیجه کار شما را مدت ها قبل از اینکه تلیسه ها برای اولین بار وارد سالن شیردوشی شوند تهدید می کند. متخصصان علوم دامی عنوان کردند که درمان ورم پستان در تلیسه ها هزینه بر و بسیار رایج تر است از آنچه بسیاری از پرورش دهندگان گاو شیری فکر می کنند. این بیماری تا چه حد در تلیسه ها رایج است؟ ورم پستان زمانی مشکل ساز است که بیشتر از 15 درصد تلیسه های تازه زایمان کرده به موارد بالینی مبتلا شوند.
لحظه ای به این رقم بالا فکر کنید و تصور کنید که دچار چه دردسری می شوید چنانچه 15 درصد از گله تازه زای شما به ورم پستان بالینی مبتلا شوند.
10 راهکار پیشنهادی کنترل و پیشگیری ورم پستان
خوشبختانه، ورم پستان تلیسه ها از جمله مشکلاتی است که با رعایت دستورالعمل های مدیریتی و آموزش کارکنان در زمینه تغذیه، بهداشت عمومی و بهداشت سالن شیردوشی به طور چشم گیری کاهش می یابد. انجمن ملی ورم پستان، توصیه می کند که 10 راهکار کنترل و پیشگیری ورم پستان را خیلی زود و زمانی که تلیسه ها هنوز گوساله هستند، رعایت کنید.
1- برنامه مدیریتی بهداشت عمومی پستان گاوها را به منظور کاهش سرایت عوامل بیماری زا از گاوهای مسن به تلیسه ها بهبود دهید.
2- لیس زدن متقابل گوساله ها و دام های جوان را کنترل کنید.
3- سیستم مؤثر و کارآمد کنترل مگس را به کار بگیرید.
4- تلیسه ها را جدا از گاوها و در محیط بهداشتی و سالم نگه دارید (همانطور که به بهداشت و نظافت محیط گاوهای بالغ توجه می کنید).
5- از هرگونه کمبود تغذیه ای اجتناب کنید. چنانچه شیوع ورم پستان بالینی بالا باشد میزان ویتامین E و سلنیوم در خون را کنترل کنید. میزان روی، مس و ویتامین A نیز باید به اندازه کافی باشند.
6- خطر موازنه منفی انرژی را قبل و بعد از زایمان با تغذیه مناسب دوره انتقال کاهش دهید.
7- میزان شیوع ادم پستان را با پی گیری فعالیت های بهینه مدیریتی در دوره انتظار زایش کاهش دهید.
8- مشکلاتی از قبیل سخت زایی ، بیماری های قبل از زایمان و تنش های زمان زایمان را با جابجا نکردن گاو در هنگام زایمان به حداقل برسانید.
9- چنانچه در طی دوره انتظار زایش ، خطر بالای ابتلا به ورم پستان محیطی وجود دارد، استفاده از بتونه درونی سرپستانک را مورد توجه قرار دهید.
10- آنتی بیوتیک قبل از زایمان را فقط تحت شرایط خاص استفاده کنید. این شرایط عبارتند از:
- درمان با آنتی بیوتیک تحت نظارت دامدار و طبق قرارداد معتبر بین دامپزشک و دامدار صورت بگیرد.
- هنگامی که عامل اصلی بیماری و مقدار آن در نمونه کشت مشخص شود.
- نوع مناسب آنتی بیوتیک براساس آزمایش حساسیت ضد میکربی به کار رود.
- آزمایش باقیمانده های دارویی قبل از ارسال شیر انجام شود.
- به محض مؤثر بودن برنامه مدیریتی بهینه شده، درمان متوقف شود.
منبع: نشریه صنعت گاو شیری ، هوردز دیری من (شرکت تعاونی وحدت)
برای مشاهده اطلاعات انواع خوراک دام سنگین اینجا کلیک کنید کنسانتره گاو شیری ، کنسانتره گاو انتظار زایش ، کنسانتره گاو پرواری ، کنسانتره استار گوساله
برای کسب نتیجه مطلوب در گاوداری استفاده از محصولات زیر توصیه می شود
کنسانتره گاو سوپرشیر دستچین
کنسانتره گاو سوپرشیر دستچین، جهت تغذیه گاوهای شیری پرتولید با توان تولید روزانه ۳۵ کیلوگرم شیر به بالا طراحی و تولید گردیده و ترکیب اجزای این کنسانتره در کنار ویتامینها، املاح معدنی و افزودنیهای خاص و بسیار ضروری به گونه ای در نظر گرفته شده است که علاوه بر حفظ توانمندی تولید بالای شیر، حفظ سلامتی و حفظ آمادگی جسمانی برای مراحل درپیش مانند ظهور علائم بموقع فحلی و باروری و بوجود آمدن آمادگی آبستنی نیز پیش بینی شده است.
ویژگیهای کنسانتره سوپرشیر دستچین:
۱- مواد اولیه از بهترین ها و مناسب ترین ها، هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت تهیه شده است.
۲- فرایند تولید تحت نظارت مسئول فنی مجتمع دستچین (دکتر دامپزشک) صورت می گیرد.
۳- فرمول تولید به گونه ای طراحی شده است تا گاوهای پرتولید در طول دوره شیردهی همواره در بهترین شرایط فیزیکی و جسمانی قرار داشته و تولید شیر نیز همواره در بالاترین سطح ادامه داشته باشد.
کنسانتره گاو سوپرشیر دستچینکنسانتره گاو پرشیر دستچین
کنسانتره گاو پرشیر دستچین، جهت تغذیه کلیه رده های گاوهای شیری تا توان تولید روزانه ۳۰ کیلوگرم شیر طراحی و تولید گردیده و ترکیب اجزای این کنسانتره در کنار ویتامینها، املاح معدنی و افزودنیهای خاص و بسیار ضروری به گونه ای در نظر گرفته شده است که علاوه بر حفظ توانمندی تولید مطلوب شیر، حفظ سلامتی و حفظ آمادگی جسمانی برای مراحل درپیش مانند ظهور علائم بموقع فحلی و باروری و بوجود آمدن آمادگی آبستنی نیز پیش بینی شده است.
ویژگیهای کنسانتره پرشیر دستچین:
۱- مواد اولیه از بهترین ها و مناسب ترین ها، هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت تهیه شده است.
۲- فرایند تولید تحت نظارت مسئول فنی مجتمع دستچین (دکتر دامپزشک) صورت می گیرد.
۳- فرمول تولید به گونه ای طراحی شده است تا گاوهای شیری در کلیه رده های تا ۳۰ کیلو تولید روزانه شیر در طول دوره شیردهی همواره در بهترین شرایط فیزیکی و جسمانی قرار داشته و تولید شیر نیز همواره در شرایط مطلوب ادامه داشته باشد.
کنسانتره گاو پرشیر دستچینکنسانتره استارتر گوساله
دستگاه گوارش گوساله در هنگام تولد کامل نیست و کاملا مشابه دستگاه گوارشی یک حیوان تک معده ای عمل می کند. به منظور تبدیل گوساله از یک حیوان تک معده ای به نشخوار کننده، لازم است هر چه سریعتر تغذیه با مواد خوراکی خشک بویژه غلات حاوی ئیدراتهای کربن سریع التخمیر آغاز شود. هدف اصلی شروع تغذیه گوساله با کنسانتره، تحریک و فعال نمودن شکمبه در جهت تکامل آن و برقراری فلور میکربی مطلوب می باشد.
کنسانتره استارتر گوساله دستچین را می توان از هفته دوم تولد به میزان ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم به ازای هر راس در اختیار گوساله قرارداد. این محصول باعث توسعه رشد پرزهای شکمبه و پیشگیری از عوارض گوارشی به لحاظ ثبات اجزاء فرمول کنسانتره می گردد. مقدار مصرف این خوراک به موازات رشد گوساله و افزایش اشتها، به سمت خوراک خشک افزایش می یابد. توصیه می شود از ۶ الی ۷ هفتگی روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم یونجه خشک خرد شده نیز در کنار استارتر قرار داده شود.
کنسانتره استارتر گوسالهکنسانتره تلیسه پرورشی دستچین
کنسانتره تلیسه پرورشی دستچین جهت تغذیه گوساله ماده ۶ ماه به بالا تا مرحله قبل از آبستنی طراحی و تولید گردیده و حاوی کلیه عناصر ضروری برای رشد مطلوب، حفظ سلامتی و آماده سازی تلیسه برای باروری و گذراندن دوره آبستنی در شرایط مطلوب می باشد. استفاده از کنسانتره تلیسه پرورشی دستچین در دوره بلوغ تلیسه ها و تغذیه در حد تعادل آنها بوسیله این کنسانتره، می تواند شیر تولیدی را پس از هر شکم زایمان تا بیشتر از یک تن اضافه کند.
کنسانتره تلیسه پرورشی دستچین